Werking vloerverwarming

In principe werkt vloerverwarming  op dezelfde manier als verwarmen via radiatoren. De CV-installatie warmt het water op, wat via een netwerk van leidingen naar de verschillende radiatoren wordt geleid. Bij vloerverwarming wordt de warmte verdeeld via leidingen die onder het volledige vloeroppervlak liggen. Daardoor ontstaat er een gelijkmatige warmteverdeling door de hele kamer. Net als bij de CV-ketel kan men via een thermostaat de gewenste temperatuur instellen.

Vloerverwarming is derhalve een prima alternatief voor de traditionelere vormen van verwarmen. Zelfs de Romeinen wisten dat al. Zij bouwden hun vloeren op pijlers en ook dubbele muren, zodat via de ontstane ruimte warme lucht getransporteerd kon worden. De vloerverwarming zoals wij die kennen kan op twee manieren worden aangebracht, via droogbouw en natbouw. Dat laatste heeft de voorkeur, omdat de vloerverwarming daarbij in het cement van de vloer wordt aangebracht.

Het komt echter vaak voor dat mensen een vloerverwarming op de bestaande vloer laten aanbrengen. De vloer moet dan wel vlak en stabiel zijn.
 

Vraag een offerte aan!