Voordelen vloerverwarming

Uit onderzoek blijkt dat vloerverwarming ongeveer 20% minder energie verbruikt, waarmee het rendement van vloerverwarming zeer gunstig is. U kiest met vloerverwarming derhalve voor een milieubewuste oplossing.

Dankzij de gelijkmatige verdeling van de warmte in een kamer bereikt u sneller een comfortgevoel. Daardoor kan de thermostaat sneller omlaag worden gezet, om hetzelfde resultaat te bereiken als met radiatorverwarming.

Omdat vloerverwarming volledig onzichtbaar is, ontstaat er in elk vertrek waar het wordt toegepast meer ruimte voor bijvoorbeeld kasten of ander interieur. Bovendien hebt u geen radiatoren meer in het zicht.

Bij vloerverwarming is sprake van stralingswarmte, waardoor stof zich minder snel in de woning verspreid. Dat biedt voordelen, vooral voor mensen die last hebben van allergieën. Verder zal de relatieve luchtvochtigheid in de woning beter scoren.

Tenslotte kan men met vloerverwarming zelfs in de winter blootsvoets rondlopen. Er komt geen stof vrij, onderhoud is niet nodig. Kortom, vloerverwarming biedt veel comfort en gebruiksgemak.
 

Vraag een offerte aan!